Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO+FOTO/ ”Medvedevljeve djevojke” se skinule pred novinarima

Dvije ruske djevojke skinule su se u četvrtak u samom centru Moskve i u bikinijima pozirale pred nekoliko desetaka novinara kako bi izrazile podršku ruskom predsjedniku Dmitriju Medvedevu prije predsjedničkih izbora 2012.
One slijede primjer jednog ženskog pokreta koji podržava premijera Vladimira Putina i zove se “Ludo volim Putina”, čije su članice javno u kupaćim kostimima prale automobile u Moskvi.

Zvanično, djevojke nisu došle zbog podrške eventualnoj kandidaturi šefa države 2012. godine nego da izraze podršku zakonu koji je nedavno inicirao Medvedev o ograničenju konzumacije piva u Rusiji.

Aktivistkinje su pozivale prolaznike na trgu Puškin da prospu svoje pivo u jednu kantu, a one su zauzvrat skidale sa sebe komad po komad odjeće.

“Skidamo odjeću jer su ciljna grupa ove manifestacije najprije mladići, a naš slogan je – birajte između nas i piva”, objasnila je Ana Sirotkina.

Ni Dmitrij Medvedev ni Vladimir Putin nisu izrazili svoje namjere u odnosu na predsjedničke izbore 2012. Premijera još smatraju najjačim čovjekom u zemlji iako je otišao iz Kremlja 2008. godine nakon dva uzastopna mandata.

 

Srna/Informer.ba