Svijet Udarno Vijesti

FOTO/ Misteriozni džinovski vojnik na sahrani Kim Jong Ila

Sahrana Kim Jong Ila u Pjongjangu, prestonici Sjeverne Koreje, donijela nam je juče scene unezvijerenih žena i muškaraca koji histerično plaču za pokojnim vrhovnim vođom. Ali na stotinama fotografija procesije pojavio se i jedan krajnje neobičan detalj – džinovski vojnik.

Iako zasigurno spada među najviše ljude na planeti, ovaj skoro trometraš se gotovo stopio sa masom maslinastih uniformi.

Na dodatno uvećanoj fotografiji vidi se da je ovaj džin bar za 30 do 40 odsto viši od svojih saboraca. Ako uzmemo da u posljednjem redu stoje najviši vojnici, kao što je običaj, i da su oni prosječno visoki, na primjer, 175 centimetara, poređenjem u “Photoshopu” dolazimo do zaključka da je misteriozni gigant visok bar 245 centimetara.

S tom “metražom” bi mogao da u teme gleda i nekadašnjim NBA divovima – 231 cm visokom rumunskom košarkašu Georgeu Murešanu i dva centimetra nižem Kinezu Jao Mingu.

Ukoliko se pretpostavi da je prosječna visina vojnika u posljednjem redu 175  entimetara, grubom analizom dolazimo do visine od oko dva i po metra

Fotografiju je emitovalo nekoliko svjetskih agencija, zbog čega se može zaključiti da se ne radi o fotomontaži. Identitet i tačne dimenzije ovog ogromnog džina za sada će ostati tajna.

Blic.re/Informer.ba