Foto Izdvojeno Nauka Svijet Vijesti

FOTO: Napokon – Otkriveno kako je u mladosti izgledao Isus Krist?!

Talijanska policija koristila se modernim tehnikama kako bi došla do Isusovog lika iz mladosti.

Zahvaljujući kompjuterskoj forenzici, talijanski su istražitelji uspjeli doći do lica Isusa Krista, odnosno kako je izgledao kao dijete te u mladim danima.

Koristeći Torinsko platno, u koje je navodno Isus bio umotan kada su ga pokapali, istražitelji su uspjeli ‘skinuti’ obris njegova lika. Pomoću kompjuterskog programa za starenje, ali u obrnutom smjeru, uspjeli su dobiti sliku mladog Isusa. Smanjivali su veličinu njegove čeljusti, podizali bradu te ravnali nos.

Istim programom za starenje policija se koristi kako bi otkrila kako danas, primjerice, izgledaju narko bossovi, koji godinama izmiču zakonu i ne mogu se vidjeti u javnosti. Tako su ‘raskrinkali’ talijanskog mafijaškog bossa Bernarda Provenzana od kojeg su imali samo fotografiju snimljenu daleke 1959. godine. Uz pomoć kompjuteriziranog lika prepoznat je i uhićen 2006. godine, piše Independent.

Naravno, oni koji sumnjaju u Torinsko platno sumnjat će i u rad talijanskih istražitelja. Naime, testiranja ugljičnim vodikom čiji su rezultati objavljeni 1998. godine pokazala su da je lik na Torinskom platnu otisnut između 1260. i 1390. godine te da je sve samo jedna srednjovjekovna obmana.