BiH Crna hronika Udarno Vijesti

FOTO: Predsjednik sindikata ŽGP i poslovođa tunela Vijenac poginuo u direktnom sudaru sa kamionom

ikmet Kreševljaković, predsjednik sindikata ŽGP Sarajevo i poslovođa na tunelu Vijenac, poginuo je jučer u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Donji Lučani kod Kaknja. Vozeći škodu fabiju karavan (J90-M-641), iz pravca Zenice, Kreševljaković, koji se vraćao sa posla u Sarajevo, direktno se sudario sa šleperom marke mercedes (A17-T-207), vlasništvo firme Eko Produkt Žepče, za čijim upravljačem se nalazio M. S.

Od siline udara škoda je totalno smrskana, dok je na kamionu odvaljen prednji lijevi točak.

Prema izjavi očevica nesreće Hasana Hadžiabdića, koji je sa kamionom firme Vizija iz Sarajeva, vozio iza škode, ispred njih je bila kolona vozila.

“Možda nekih 150 metara ispred benzinske pumpe u izgradnji, vidio sam kamion kako dolazi iz suprotnog pravca, a škoda je izašla iz kolone i direktno se sudarila sa kamionom. Vozač je kamionom pokušao bježati udesno, ali nije uspio”, ispričao nam je Hasan Hadžiabdić.

“Šokiran sam ovim što se dogodilo. Hikmet je bio izuzetan čovjek, omiljen kod svih kolega i pravi prijatelj. Bio je ljudina. Strašno je to što mu se dogodilo, kazao nam je Safet Šabanović, jedan od njegovih kolega iz ŽGP-a koji radi na probijanju tunela Vijenac, a nakon što je čuo za pogibiju Kreševljakovića.

Zbog nesreće i uviđaja, kojim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Lejla Handžić – Selimović, saobraćaj na ovoj dionici puta je obustavljen nekoliko sati.

 

Oslobođenje/Informer.ba