Ekonomija Udarno Vijesti

FOTO/ Sarajevo: Na Trgu oslobođenja prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Na Trgu oslobođenja u Sarajevu će od 15. decembra 2011. do 15. januara 2012. godine biti održan prvi

Tokom vikenda je na Trgu oslobođenja započeta izgradnja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa – postavljanjem montažnih kućica, šatora i dekoracije, u čemu učestvuju radnici firmi Krivaja TMK iz Zavidovića, Tapas iz Zenice i KJKP Park Sarajevo, saopćeno je iz Agencije Linder – PR & Advertising.

Završeno je postavljanje 25 drvenih kućica, načinjenih u skladu s evropskim standardima u firmi Krivaja TMK, a u kojima će biti smješteni izlagači Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Također, postavljena je i kućica Djeda Mraza, u kojoj će svakog dana biti organizirano druženje najmlađih s Djeda Mrazom i vilenjakom.

Radnici firme Tapas postavljali su i šator površine 300 kvadratnih metara u kojem će biti smješten Sarajevsko pivo Holiday Pub.

Prvi put u BiH se radi toplotna izolacija šatora, tako da će svi posjetitelji Sarajevsko pivo Holiday Puba imati maksimalan ugođaj.

Radnici KJKP Park s Kemalom Salihagićem na čelu  vrijedno su tokom vikenda radili na postavljanju dekoracija po drveću, dok će ostatak dekoracija, koje će učiniti da Trg oslobođenja zablista u najljepšem prazničnom ozračju, biti postavljen do samog otvaranja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

U nedjelju 11. decembra radove na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu je obišao i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji, koji je razgovarao s radnicima i članovima Coca-Cola Sarajevo Holiday Market tima, te se informirao kako napreduju radovi na konstrukciji Marketa.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim s USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada, posebno zamjenika gradonačelnika Igora Kamočajija, realizacija ove ideje, čiji je glavni cilj vraćanje prave zimske atmosfere u olimpijsko Sarajevo i upotpunjavanje zimske turističke ponude, ne bi bila moguća.

U narednom periodu slijedi postavljanje ASA Čarobnog svijeta i nastavak postavljanja prazničnih dekoracija. Uslijedit će i kićenje jelke visoke deset metara koja će biti ukrašena s više 50 heklanih, tkanih, vezenih i filcanih ukrasa, rađenih autentičnim tehnikama karakterističnim za BiH, specijalno kreiranih u domaćoj firmi BH Crafts.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja – ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće…

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će se nalaziti u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park…

Veliku podršku realizaciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa pružila je Općina Stari Grad, a značajan doprinos dali su i Općina Centar, Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i brojni partneri i sponzori.

Foto: Faceboook

 

Fena/Informer.ba