Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

FOTO/ Sarajevo: Pas ubijen i bačen u kontejner za smeće

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine problem pasa lutalica ne samo da se ne smanjuje, nego je s dolaskom zimskih dana, snijega i leda, postao još izraženiji! S jedne strane, psi lutalice o kojima niko ne brine postaju sve agresivniji i napadaju ljude, a posebno su ugroženi djeca i stariji. S druge strane, bilježe se nezapamćeni primjeri zlostavljanja tih životinja, rezanja dijelova njihovih tijela, polijevanja vrelim uljem ili ubijanja, piše Doznajmo.com

Udruženje Av, mau iz Sarajeva pokušava zaštititi pse od ove vrste nasilja i animirati javnost da se ovaj problem ne može riješiti divljaštvom.

Na FB stranici ovog druženja objavljena je fotografija psa lutalice koji je prije dva dana ubijen na Dobrinji iz vatrenog oružja i bačen u kontejner za smeće. Navodno je pas  upucan u glavu sa lijeve strane i to jako precizno.

Potpredsjednik Udruženja Av, mau Aldin Pašić na FB stranici tog udruženja je odgovorio na pitanje je li pas izvađen iz kontejnera:

” Jeste izvađen iz kante. Sutra će ga kafilerija pokupiti malo prije smo došli sa lokacije još jedan pas je upucan na istom mjestu” – napisao je sinoć.

Informer.ba