Svijet Udarno Vijesti

FOTO: Trudnicu pretukla do smrti i izrezala joj dijete iz materice

Amerikanka Anete Morales-Rodrigez (33) iz Viskonsina, koja već ima troje djece, optužena je za ubistvo trudnice Marice Ramirez-Kruz (23). Nakon što ju je istukla do smrti, izrezala joj je dijete iz utrobe i predstavljala ga kao svoje. Dječak je, takođe, preminuo. Policija je detaljno opisala stravičan zločin.

Anete je očajnički je željela još jedno dijete s novim dečkom,a Marica je čekala četvrto dijete. Trebao se zvati Omar. Anete je priznala kako je dvije sedmice pretraživala predgrađe Milvokija ne bi li pronašla trudnicu čije bi dijete mogla predstaviti kao svoje. Vidjela je Maricu 6. oktobra. Ponudila joj je prevoz. Čim je Marica sjela, Anete ju je zamolila da prvo svrate kod nje da presvuče cipele. Marica je ušla za njom u kuću kako bi otišla na WC.

Anete je nekoliko puta udarila trudnicu s leđa bejzbolskom palicom. Nakon što je pala na pod gušila ju je dok nije izgubila svijest. Izrezala ju je pokušavajući izvesti carski rez kao što je vidjela na Discovery Channelu. Sakrila je tijelo u podrum, piše Daily Mail.

Iste večeri, Anete je nazvala hitnu pomoć i rekla kako beba, koju je taj dan rodila, ne diše. Ljekari nisu uspjeli oživjeti dječaka. Anete su odveli u bolnicu i nakon pregleda nje i bebe utvrdili da nije bila trudna niti je nedavno rodila. Dan kasnije, policija je došla u njezinu kuću i pronašla iskasapljeno tijelo Marice. Obdukcija je pokazala kako je nesrećna trudnica umrla od velikog gubitka krvi.

Anetine komšije šokirane su se brutalnim ubistvom. Mnogi ne vjeruju kako je policija privela pravog krivca. Jedna je ispričala kako je cijelo vrijeme bila uvjerena da je Anete trudna, a druga je rekla kako joj nije jasno što se događa.

” Bila je trudna. Kuća je bila puna stvari za bebu. U autu su čekala sprema kolica ”  rekla je Kejla Perez i dodala kako je čak vidjela sliku bebe na ultrazvuku. Anete je kuma njenoj kćerki.

Maricin suprug ne može prihvatiti tragičnu sudbinu supruge i sina. Rekao je kako se cijela porodica jako teško nosi sa situacijom. Anete je živjela s dečkom i troje djece starih od pet do 14 godina. Policija ne vjeruje da je imala pomagača.

Nije prvi put…

Slični slučajevi bili su u Masačusetsu i Oregonu 2009. godine, u Pensilvaniji 2007. godine, Ilinoisu 2006. godine i Misuriju 2004. godine.

Korena Roberts (29) iz Oregona priznala je da je ubila trudnicu i izrezala joj bebu. Dobila je doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Andrea Kari Demus (41) 2008. ubila je trudnicu Kiju Džonson kojoj je izrezala dijete iz materice. Dobila je doživotnu. Fingčai Sisuvan Sinavong (26) napala je 2008. godine trudnu Araceli Kamačo Gomez (27) te joj izrezala stomak i izvadila dijete. Mrtvu ženu našli su prolaznici, piše 24sata.hr

 

Informer.ba