Crna hronika Udarno Video Vijesti

FOTO/ VIDEO: Da li su erotske fotografije Dane Škrbe motiv monstruoznog ubistva?

Tridesetogodišnja Sarajka Dana Škrba ipak će dati izjavu tužilaštvu o okolnostima pod kojima je 23. februara brutalno zaklan fotograf Mustafa Bukvić.

Potvrdio je ovo njen advokat Mithat Kočo, koji je Škrbu posjetio u pritvoru.

” U ovoj fazi postupka za sada ne mogu iznositi detalje razgovora s klijenticom. Ona će dati izjavu tužilaštvu kada za to dođe vrijeme te nakon što dobijemo relevantan dokaz na osnovu kojeg je pokrenuta istraga” – pojasnio je Kočo sarajevskim medijima.

Dok istraga protiv nje traje, na internetu se pojavljuju razne reakcije i informacije u vezi s ovim stravičnim slučajem, ali i njegovim akterima.

O samoj Škrbi se neke stvari mogu saznati i putem njenog profila na Facebooku te iz videoklipova na internetu. Predstavljala se kao konceptualni umjetnik, te izvodila performanse recitujući svoju mračnu poeziju, a na jednoj od društvenih mreža su njene umjetničke/erotske fotografije, čiji je autor, navodno, bio ubijeni Bukvić. Takođe, navodno, njen nevjenčani suprug Elvir Korać je, za sada nepoznatoj osobi poslao SMS u kome je naveo da će fotografa Bukvića ubiti,  jer mu je ženu slikao golu i imao seksualne odnose sa njom.

Na društvenoj mreži Facebook pregledom profila Dana Skrba Art može se vidjeti da je očito opsjednuta smrću, čemu svjedoče i brojni linkovi na njenom Facebook zidu.

Posebno zanimljivim se čina poveznica objavljena 22. februara, dan prije ubistva fotografa Mustafe Bukvića. Poveznica ima naziv “OKRAJAK ZA KRAJ – DANA ŠKRBA”.

Policija je u petak na području Mostara uhapsila Danu Škrbu (30), koja je osumnjičena da je umiješana u ubistvo fotografa Mustafe Bukvića (67), koji je u četvrtak u svojoj radnji u sarajevskom naselju Dobrinja pronađen mrtav.

Mada policija i tužilaštvo Kantona Sarajevo danima doslovno ćute o ovom slučaju, otkriveno je da je fotograf Bukvić pronađen nag u tamnoj komori svoje foto radnje u sarajevskom naselju Dobrinja, da je ležao na stomaku u lokvi krvi i da mu je vrat prerezan.

Jedna od verzija koji govori o odnosu ubijenog i osumnjičene za njegovo ubistvo navodno je ta da je fotograf djevojci plaćao penziono i invalidsko osiguranje, mada nije bila zaposlena u njegovoj foto-radnji.

Nezvanično, ona je istražiocima priznala da je Bukvić na taj način plaćao njene seks usluge. Njihove seksualne igrice, po pisanju sarajevskih medija, bile su perverzne i poremećene, a posljednja se izmakla kontroli i završila kobno.

Ustanovljeno je da je Bukviću prerezan vrat oštrim predmetom, a po najnovijim informacijama, Škrba to nije uradila nožem, već skalpelom koji joj je pao pod ruke dok je bila u foto-radnji i to u trenutku njihovog seksualnog odnosa.

Tijelo zaklanog fotografa ispod metalnih stepenica koje vode u podrum njegove radnje našao je radnik obližnjeg lokala “Bistro”, koji je sa Bukvićevim poznanikom Vehidom G. došao da vidi gdje je fotograf.

Uslijedili su uviđaj, tokom kojeg su sa mjesta događaja izuzeti tragovi, te rad na rasvjetljavanju ubistva Bukvića, koji je preminuo usljed iskrvarenja. Naime, na njegovom vratu su tokom obdukcije konstatovane rezne rane.

Osumnjičena je istražiocima tokom saslušanja priznala da je ona skalpelom zaklala Bukvića u njegovoj fotografskoj radnji te je opisala pod kojim okolnostima se ubistvo dogodilo. No, nakon toga u tužilaštvu se branila ćutanjem.

Škrbina odbrana je dan poslije njenog hapšenja zatražila da bude obavljen njen ljekarski pregled kako bi bilo utvrđeno ima li povrede po tijelu. Škrba je dan nakon ubistva preko signala svog mobitela locirana u Čapljini, nakon čega je uhapšena na Autobuskoj stanici u Mostaru.

Kompletnu galeriju pogledajte OVDJE:

Nezavisne/Informer.ba