Region Udarno Vijesti

FOTO: Vinkovački advokat Darko Zadro upao u kladionicu i ubio muškarca

Muškarac koji je danas oko 13,30 sati u sportskoj kladionici Fortuna na zagrebačkoj Trešnjevci vatrenim oružjem ubio nepoznatog muškarca je vinkovački advokat Darko Zadro, poznat po agresivnosti i zloupotrebi droga.

Ubica je u kladionici u Trakošćanskoj ulici nekoliko puta zapucao prema žrtvi koja je, kako su utvrdili liječnici, preminula na mjestu zločina. Identitet žrtve još nije poznat, kao ni motiv zločina.

Glasnogovornica zagrebačke policije izvijestila je novinare na mjestu ubistva da se zločin dogodio u 13,30 sati kada je počinitelj ušao u kladionicu i s više hitaca ubio drugog muškarca. Kazala je da je policija uhitila osobu koju povezuje sa zločinom ali nije otkrila njen identitet. No, od izvor bliskog istrazi koji je želio ostati neimenovan doznaje se da je zbog ubistva uhapšen advokat Darko Zadro.

Riječ je o vinkovačkom advokatu koji, neslužbeno se doznaje, posjeduje stan u zgradi u kojoj se nalazi i kladionica u kojoj se dogodio zločin. On je od ranije poznat po raznim izgredima. Prije dvije godine prijetio je samoubistvom bacanjem s krova, a slao je i prijeteće poruke svojoj supruzi, majci i ocu.

Ubistvo u kladionici, foto: Večernji list
Foto: Večernji list

U Poreču je na njega ispred istoimenog hotela 2008. pucao njegov klijent Hrvoje Vincetić nakon kratke prepirke i naguravanja. Advokat je tada ranjen u trbuh a bio je pod dejstvom kokaina i alkohola. Napadač je na suđenju oslobođen optužbe jer je pucao u samoobrani.

Zadro je zastupao i Mirjanu Pukanić u brakorazvodnoj parnici, a njezin suprug ubijeni novinar Ivo Pukanić tada je tvrdio da je Zadro njezin glavni dobavljač kokaina.

Glasnogovornica i zamjenica županijske državne odvjetnice Dunja Pavliček kazala je da je u toku očevid te da će se više pojedinosti znati nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Od policije se zasad nisu mogli nikakvi službeni podatci jer je prema novom Zakonu o kaznenom postupku Državno odvjetništvo nadležno za informiranje o težim kaznenim djelima.

Ubistvo u kladionici, foto: Večernji list
Foto: Večernji list

Neki mediji nagađaju da je advokat bez ikakva povoda ubio muškarca koji se slučajno zatekao u kladionici i ispunjavao listić.

” Ne znam ništa o tome. S njim nisam u kontaktu već dvije i pol godin”e – kazala je bivša Zadrina supruga.

Koliko je poznato, u vrijeme zločina u kladionici je bila mlađa zaposlenica te navodno i još nekoliko ljudi. Stanari obližnjih zgrada s kojima smo razgovarali nisu čuli pucnjeve, a da se nešto loše dogodilo u kvartu, kažu, nagovijestile su policijske sirene koje su se, ispričali su, začule 15 minuta nakon ubistva.

S obzirom na to da je riječ o kladionici, isprva se mislilo da je riječ o još jednom razbojstvu koja se svakodnevno događaju u metropoli, no ubrzo je ustanovljeno da je riječ o puno brutalnijem zločinu. Stanari okolnih zgrada ne sjećaju se incidenta vezanog uz kladionicu, ali napominju da je prije dvije sedmice jednoj zaposlenici netko prijetio ubistvom pa su je poslodavci prebacili na drugo radno mjesto.

 

Fena/Informer.ba