Region Vijesti

FOTO/VIDEO: Novi zaplet u istrazi monstruoznog zločina u Mađarskoj

(NNI) Nacionalni istražni biro i mađarska policija i dalje ne daju zvanična saopštenja o monstruoznom zločinu na adi Čepel, jer nije isključena ni mogućnost da je u njemu učestvovalo i više osoba, uključujući i beskućnike koji u  23. budimpeštanskom kvartu žive.

Taj kvart podsjeća na najsiromašnije četvrti višemilionskih gradova, posvuda su gomile smeća i kvart je pun beskućnika. Sumanja se da su neki od njih učestvovali u monstruoznom zločinu, a moguće je i da je sve djelo dobro obučenih pojedinaca ili čak cijele bande.

Mađarski premijer Viktor Orban je zbog toga danas dao nalog ministru unutrašnjih poslova da se pretraži pomenuto područje gde beskućnici žive, a od vlade da se ubrza izrada koncepcije njihovog trajnog zbrinjavanja.
madjarska ubistva

 

Prema pisanju ovdašnjih medija jedan “srpski državljanin” je namamio poznanika, 30-ogodišnjeg mladića  iz Rumunije, da zajedno popiju koje pivo  kod vanbračnog para u šumi.

Mladić iz Transilvanije, ili Erdelja kako Mađari zovu taj dio susjedne države, prihvatio je poziv ne sluteći moguće posljedice.

Posle kraćeg vremena trojka, pišu mediji, udarila u glavu, uzela mu bankovnu karticu, iznudila pin kod, vezala i gurnula u unapred iskopanu rupu. Mladić je zatrpan do vrata, a dok su napadači otišli do bankomata da provjere istinitost šifre nekako je uspjeo da se izvuče, ode do svoje nedaleke kuće i pozove policiju.

Glavnoosumnjičeni, za kojeg su mađarski mediji prvo objavili da je Srbijanac, a zatim Makedonac, nagodio se s policijom.

Ambasada Srbije u Budimpešti saopćila je da ubica nije državljanin Srbije već Makedonije. Ali, Makedonija je to negirala.
madjarska ubistva

Enigma je, dakle, ostala, a u međuvremenu je, kako je istaknuto u večerašnjem “Dnevniku” na Drugom programu Mađarske televizije, da je glavnoosumnjičeni ponudio nagodbu istražnim organima, ali se ne zna šta mu je tačno obećano. U svakom slučaju, istražioci su pristali na nagodbu, jer je na osnovu njegovih instrukcija policija našla mjesto gdje su sahranjene četiri žrtve.

Autor televizijskog priloga se zapitao kako je uhapšeni znao gdje se tijela tačno nalaze i da li je i on učestvovao u likvidaciji tih ljudi.

Za sada beskućnik iz Makedonije i njegova maloljetna prijateljica su optuženi jedino za pljačku i nezakonito lišavanje slobode, ali ne i za ubistva.

madjarska ubistva

 

Informer.ba