Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

FOTO/VIDEO: Vozač “fiata” nakon sudara fizički nasrnuo na vozača tramvaja, demolirao vozilo, jedva ga obuzdali

U saobraćajnoj nesreći, koja se malo prije 12.00 sati dogodila na Obali Kulina bana, u blizini Latinske ćuprije, učestvovali su “fiat punto”, kojim je upravljao pomenuti Mirza V. iz Vogošće, automobil “Kia”, kojim je upravljao Š.F., te gradski tramvaj.

 

Iz nepoznatih razloga, vozač “fiata” udario je u vozilo “Kia”, koje je potom udarilo u stražnji dio tramvaja, nakon čega je vozač “fiata” izašao iz vozila ušao u tramvaj i fizički nasrnuo  vozača tramvaja te ga izbacio napolje, te tvrdim predmetom oštetio prednje vjetrobransko i bočno staklo na tramvaju.

 

.

Naš fotoreporter zatekao se na licu mjesta. Izrevoltirani građani i policajac su držali napadača na tlu pokušavajući ga spriječiti da ustane dok ne dođe pojačanje i Hitna pomoć.
Ubrzo je došlo i nekoliko patrola iz Policijske uprave Stari Grad koji su smirivali građane, a napadaču su stavili lisice.

Policajac koji je se našao na uviđaju rekao nam je da je Mirza V. također udario i jednog policajca, te da se popeo na automobil i počeo skakati  po krovu.

”Uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari’‘, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Uviđaj u ovom slučaju izvršen je po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca.

Saobraćaj Obalom Kulina bana normalizovan je nakon okončanog uviđaja.

 

 

Avaz.ba/Informer.ba