BiH Izdvojeno Vijesti

Franjo Komarica: Božić šalje poruku nade i života

Božić šalje poruku nade i života, naglasio je biskup banjalučki Franjo Komarica tokom današnje svečane mise u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci.

U božićnoj poruci monsinjor Komarica naglašava spremnost na praštanje i pomirenje, kao i za zauzimanje za pobjedu istine i pravde, ljubavi i dobrote.

„Na dan najradosnije kršćanske svetkovine – svetog dana Isusova rođenja mi smo spremni čuti i usvojiti ovu prevažnu poruku Božića i poruku nade i života. Želimo se i ubuduće pouzdati u Božju providnost i ljubav, unatoč sadašnjim nerijetkim i nemalim životnim tjeskobama i neizvjesnostima. Mi se želimo svjesno staviti i službu života, nade i i djelotvorne ljubavi, osobito prema ojađenima, siromašnima, klonulima i obespravljenima u našem životnom okruženju”, istaknuo je banjalučki biskup.

Posebno se obratio prognanicima i izbjeglicama, koji još uvijek ne odustaju od želje da se vrate u svoje rodne župe i u njima proslavljaju i Božić i sve druge svetkovine i crkvene događaje, kao i svoja obiteljska slavlja.

„Mi koji znademo za Kristov dolazak na zemlju u božićnoj noći i njegov trajni boravak među nama, moramo uvijek iznova nadvladavati postojeće predrasude među nama ljudima, otklanjati prepreke i savladavati barijere. Ne samo to, nego se truditi razdvojene i međusobno sukobljene ljude i narode približavati jedne drugima, te tako zajednički – s Bogom i međusobno izgrađivati bolju i sigurniju budućnost svakog života i cijeloga svijeta – u pravednosti i miru”, naglasio je monsinjor Komarica.

Biskup banjalučki sinoć je u banjalučkoj katedrali sv. Bonaventure predvodio i božićno bdijenje – misu ponoćku.

 

Fena/Informer.ba