Crna hronika Udarno Vijesti

FUP: ”Palo” pet dilera

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaje o počinjenim krivičnim djelima protiv pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Podneseni su izvještaji protiv lica sa inicijalima M.N., E.M., A.Č., J.M. i E.S.

Policija je utvrdili da postoje osnovi sumnje da je M.N. u proteklom periodu od šest mjeseci do dvije godine neovlašćeno vršio međunarodnu prodaju i prenos opojnih droga na relaciji BiH – Hrvatska.

M. N. je radi prodaje kupio, držao i neovlašćeno stavljao u promet opojnu drogu, te neovlašćeno nabavio i dao na upotrebu specijalističku opremu i materijal, znajući da će biti upotrijebljeni za proizvodnju opojnih droga.

U saopštenju federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da su istražitelji utvrdili i da su E.M, J.M. i E.S. 28. juna, po prethodnom dogovoru izvršili kupovinu opojne droge heroin od A.Č. koji je ovaj narkotik kupio i transportovao iz Srbije u Sarajevo.

Nakon kupoprodaje, prijavljena lica su uhapšena, a uz sudsku naredbu izvršen je pretres stambenih objekata i automobila u njihovom vlasništvu, pri čemu je pronađena i oduzeta veća količina heroina i kanabisa, te određena količina naoružanja i municije.

 

Srna/Informer.ba