Crna hronika Udarno Vijesti

FUP: Prijavljeni međunarodni dileri droge

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaje protiv Mladena N. zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama te Almasa Čolaka, Elvisa Muminovića, Jasmina Muratija i Elvedine Suljović koji se terete da su počinili krivična djela neovlašten promet opojnim drogama u vezi s krivičnim djelom pomaganje.

Istražitelji FUP-a utvrdili su da je Mladen N. u proteklom periodu, od šest mjeseci do dvije godine, neovlašteno vršio međunarodnu prodaju i prijenos opojnih droga na relaciji BiH – Republika Hrvatska. Radi prodaje je kupio, držao i neovlašteno stavljao u promet drogu te nabavio i dao na upotrebu specijalističku opremu i materijal, znajući da će biti upotrijebljeni za proizvodnju opojnih droga.

Istražitelji su također utvrdili i da su Muminović, Murati i Suljović 28. juna ove godine, po prethodnom dogovoru, kupili heroin od Čolaka koji je ovaj narkotik kupio i transportirao iz Srbije u Sarajevo. Muminoviću, Muratiju i Čolaku je rješenjem Suda BiH određen jednomjesečni pritvor.

Nakon kupoprodaje, prijavljene osobe su službenici FUP-a uhapsili te, uz sudsku naredbu, izvršili pretrese njihovih stambenih objekata i automobila, pri čemu je pronađena i oduzeta veća količina heroina i kanabisa te određena količina naoružanja i municije.

 

Avaz/Informer.ba