Crna hronika Udarno Vijesti

Gacko: Uhapšeno pet narkodilera i oduzeto više od 11 kilograma skanka

Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje uhapsili su jutros na području Gacka pet lica i oduzeli više od jedanaest kilograma skanka, tržišne vrijednosti 27.000 KM, rekao je zamjenik načelnika ovdašnjeg CJB Dragan Nosović .

Prema njegovim riječima, četvorica uhapšenih su iz Kiseljaka, državljani BiH, a jedan je iz Herceg Novog, državljanin Crne Gore.

Nosović je na vanrednoj konferenciji za novinare u Trebinju rekao da je policija na ulazu u Gacko, iz pravca Bileće, na lokalitetu Voćnjak, jutros u 5.45, zaustavila vozilo marke “audi A4” bosanskohercegovačkig registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice sa inicijalima O.D. iz Kiseljaka.

S njim u vozilu bili su i lica P.S., takođe iz Kiseljaka, i G.D. iz Herceg Novog. Pretresom automobila nađeno je oko 11 kilograma i 200 grama droge, tržišne vrijednosti oko 27 000 KM.

Prilikom zaustavljanja vozila, O.D. je pokušao pobjeći sa automobilom i time ugrozio bezbjednost policije, a bjekstvo je spriječeno upotrebom sredstava prinude“, objasnio je zamjenik načelnika CJB Trebinje.

Policija je uhapsila i lice sa inicijalima B.M. iz Kiseljaka, koji je upravljao vozilom marke “golf 2”, a koji se kretao ispred “audija”, i osobu sa inicijalma H.S. koji se nalazio na mjestu suvozača.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati nadležnom tužilaštvu, a O.B. će se teretiti i za napad na službeno lice prilikom obavljanja službene dužnosti.

Jutrošnju akciju su nakon niza operativnih saznanja proveli pripadnici Jedinice za podršku i Sektora kriminalističke policije CJB Trebinje, kao i Policijske stanice Gacko.

U okviru akcije “Mreža” od početka godina u Hercegovini je oduzeto više od 63 kilograma skanka i procesuirana 42 lica, od čega se 31 tereti za organizovani kriminal.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Danijel Oroz (31), Stipe Pravdić (33), Mahir Babaluk (26) i Samir Hasanhodžić (29) iz Kiseljaka, te Dragan Gajić (24) iz Herceg Novog.

 

Srna/Informer.ba