Svijet Udarno Vijesti

Gadafi: NATO će biti pobijeđen, ostaje im samo psihološki rat i laži

Pukovnik Moamer Gadafi, libijski vođa u bijegu, osudio je u četvrtak “psihološki rat i laži” koje se šire oko njegovog eventualnog bijega u susjedni Niger, u zvučnoj poruci koju je objavila televizija Arrai sa sjedištem u Damasku.

“Ostaje im još samo psihološki rat i laži. Nedavno je rečeno kako je Gadafi viđen u konvoju za Niger”, kazao je Moamer Gadafi u svojoj prvoj poruci nakon nekoliko dana, a zatim ironično nastavio: “Koliko konvoja trgovaca robom i ljudima ulazi u pustinju svaki dan idući prema Sudanu, Čadu, Maliju i Alžiru. Kao da je prvi put da se neki konvoj kreće prema Nigeru.”

Obrativši se sunarodnjacima, bivši prvi čovjek Libije je dodao: “Oni žele da oslabe naš moral, ne brinite se zbog tog slabog neprijatelja.”

On je kazao de će “NATO biti pobijeđen”, jer mu “njegove materijalne mogućnosti” ne dopuštaju da nastavi s intervencijom.

“Mi u Tripoliju smo spremni da intenziviramo napade na pacove i plaćenike koji su banda pasa”, kazao je Gadafi.

Arrai je televizija koja je postala slavna jer je jedini medij koji je do sada dobivao poruke Moamera Gadafija.

Direktor televizije i bivši irački sunitski poslanik Mishan al-Juburi, sa sjedištem u Damasku, tvrdi da prezire diktatore, ali smatra da bivši libijski vođa utjelovljuje otpor protiv strane okupacije njegove zemlje.

Informer.ba