Svijet Udarno Vijesti

Gadafi poručio: Neka počne duga borba i neka Libiju zahvati plamen

Libijski pukovnik Moamer Gadafi poručio je danas da se njegove pristalice neće nikada predati i pozvao na borbu širom zemlje, uz napomenu da su njegovi protivnici podijeljeni.

Neka počne duga borba i neka Libiju zahvati plamen. Nećemo se predati. Mi nismo žene. Nastavićemo borbu“, rekao je Gadafi u poruci koju su prenijeli arapski mediji.

Televizije Al Arabija i Araj navode da će uskoro emitovati Gadafijev audio-snimak.

Vođe libijskih pobunjenika danas su produžile za sedam dana ultimatum Gadafijevim snagama koje drže pod kontrolom grad Sirt da se predaju ili će se suočiti sa vojnom akcijom.

Prelazna vlast najavila je vojnu akciju za subotu, 3. septembar, ali zvaničnici sada kažu da će Gadafijevim lojalistima dati još sedam dana da pregovorima postignu dogovor o mirnom rješenju.

U međuvremenu, visoke diplomate iz čitavog svijeta okupljaju se na velikoj konferenciji u Parizu, na kojoj će se razgovarati o budućnosti Libije.

Očekuje se da će predstavnici libijskog Nacionalnog prelaznog savjeta zatražiti od zapada nastavak podrške u oblasti bezbjednosnih pitanja i savjete o budućoj tranziciji u demokratiju.

Srna/Informer.ba