Svijet Udarno Vijesti

Gadafijev sin ima dijete sa Srpkinjom

Nedavno ubijeni libijski vođa Moamer el Gadafi ima unuče u Srbiji, saznaje „Alo!“.

Saif al Islam (39), inače Gadafijeva desna ruka, ima sedmogodišnjeg sina sa Beograđankom koja već godinama živi u inostranstvu!

Kako Alo saznaje iz izvora bliskih porodici, nesuđena snajka je kćerka ubijenog srpskog kontroverznog biznismena čije se ime pominjalo i na suđenju odbjeglom narko-bosu Darku Šariću.

”Saif al Islam i naša devojka su se upoznali u inostranstvu. To je bila neobavezna veza. On čak i nije znao da je ona ostala u drugom stanju. Gadafijev sin nikada nije priznao to dete, ali zna da ono postoji. Njihov identitet se štiti upravo zbog toga što je u pitanju Gadafijevo unuče, jer oboje mogu da imaju problema na zapadu” – otkriva sagovornik „Alo!“ blizak porodici Beograđanke i dodaje da je u pitanju kćerka poznatog kontroverznog biznismena „koji je početkom 2000. godine likvidiran u Grčkoj“.

Prema istom izvoru, Islamova Srpkinja i njihovo dijete danas žive u Švajcarskoj.

”Dečak ima sedam godina i ne zna ko mu je otac. Ona se u međuvremenu udala i dobila je i drugo dete. Ima dva, tri pasoša i vrlo retko dolazi u Beograd” – dodaje izvor.

Saif al Islam Gadafi je rođen 25. juna 1972. godine. Diplomu inženjera je stekao 1994. na Univerzitetu Al Fateh u Tripoliju da bi 2000. dobio titulu mastera u poslovnoj administraciji na Univerzitetu IMADEC u Beču. Osam godina kasnije, odbranio je doktorat na Ekonomskom fakultetu u Londonu. Inače, Saif al Islam je bio najbliži očev saradnik, a prije promjene vlasti i svrgavanja Gadafija je važio za njegovog nasljednika. Za svoj 37. rođendan je priredio veliku zabavu u Crnoj Gori, kojoj su prisustvovali milijarderi Oleg Deripaska i princ Albert od Monaka. Saif al Islam je sin bivšeg libijskog lidera i njegove druge supruge Safije Farkaš.

Vjeruje se da je Saif al Islam pobjegao u Niger, preko južne libijske granice, pošto su njegovog oca snage novih libijskih vlasti uhvatile i ubile u Sirtu. Prvobitno je bilo objavljeno da je Saif al Islam tom prilikom ranjen i da pregovara o predaji sa Međunarodnim krivičnim sudom, koji ga je optužio za zločine protiv čovječnosti zbog bombardovanja i pucanja na civilne demonstrante. Međutim, on je sve to demantovao i poručio da nastavlja borbu za oslobađanje Libije.

 

Informer.ba