Svijet Udarno Vijesti

Gadafijev sin Sadi Gadafi bivši fudbaler prebjegao u Niger

Jedan od sinova bivšeg libijskog lidera Moameta Gadafija, Sadi Gadafi, ušao je danas u Niger, saopštio je portparol vlade te zemlje.

Danas, 11. septembra, patrola oružanih snaga Nigera presrela je konvoj u kojem se nalazio jedan od Gadafijevih sinova“, rekao je Maru Amadu.

Amadu, portparol vlade Nigera i ministar pravde te zemlje, potvrdio je da je riječ o Sadiju Gadafiju, bivšem fudbaleru, prenio je AFP.

On je rekao i da je Sadi Gadafi trenutno na putu ka Agadezu na sjeveru Nigera, a da će konvoj u kojem se nalazi stići u Nijamej do sutra.

Sadi (38), treći je od sedam Gadafijevih sinova, bio je poznat kao playboy, a napustio je karijeru fudbalera 2004. kako bi se priključio vojsci, u kojoj je komandovao elitnom jedinicom.

Nekoliko grupa zvaničnika režima Moamera Gadafija prebjeglo je posljednjih dana u Niger, ali vlasti u Nijameju tvrde da se sam Moamer Gadafi ne nalazi na teritoriji te zemlje.

Niger je prije dva dana saopštio da je dozvolio Libijcima ulazak na svoju teritoriju “na humanitarnom osnovu“, ali se našao pod pritiskom međunarodne zajednice da izruči Gadafijeve zvaničnike optužene za kršenje ljudskih prava.

 

Tanjug/Informer.ba