Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Gastarbajter preko Facebooka namamio i silovao 13-godišnjaka

Pedofil je uhvaćen na svom imanju u Borovu Polju. Neslužbeno se moglo čuti da je Kertić zapravo otkriven preko društvene mreže Facebook, na kojoj je održavao kontakt s dječakom, čiju je porodicu od ranije poznavao.

Kertić je preko Facebooka ostvario kontakt s maloljetnikom, koji je u to vrijeme imao samo 13 godina. Novcem i kupovinom skupocjenih darova nagovorio ga je da se sastanu, a pošto ga je poznavao od ranije lako mu se uspio “približiti”. Vremenom, dječaka je iskoristio i dulje vrijeme je s njim imao seksualne odnose. Dječak o tome ni s kim nije želio pričati, ali su na Facebooku pronađeni tragovi njihove komunikacije i prepiske pa je pokrenuta istraga koja je rezultirala uhićenjem osumnjičenog” – neslužbeno kažu iz CJS Doboj.

Iz policije je priopćeno da je osumnjičeni uhapšen po naredbi tužitelja za maloljetnike Okružnog tužiteljstva u Doboju zbog sumnje da je počinio kazneno djelo spolnog nasilja nad djetetom, za koje je zakonom određena kazna od jedne do osam godina zatvora.

“Izvršen je pretres njegove porodične kuće. Tom prilikom pronađeni su određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku”, navode iz CJS Doboj.

S druge strane, mještani Borova Polja bili su zatečeni kada su doznali zbog čega je njihov susjed uhapšen. Od nekoliko mještana koji su inzistirali na anonimnosti, doznajemo da Kertić živi na relaciji Švicarska – BiH, ali dosta vremena provodi u svome rodnom kraju.

“Iza sebe ima dva braka. Iz jednog ima i sina koji također ima djecu. Međutim, dugo vremena je razveden i jedna supruga mu živi u Švicarskoj, gdje i sam povremeno boravi. Međutim, za njega se uvijek pričalo da je nastran, zbog čega su mu se oba braka i raspala. Ako je tačno da je silovao dječaka, onda ga treba najoštrije kazniti. Ne znam šta se to u zadnje vrijeme događa s ljudima, ali zatvorska kazna nije dovoljna za takve zlikovce“, zaključuje mještanin.

 

Večernji/Informer.ba