Svijet Udarno Vijesti

Giggsa brat htio ubiti čekićem?!

Ne smiruje se seksualna afera usred koje se našao proslavljeni velški fudbaler Manchester Uniteda Ryan Giggs. Ostrvski dnevnik Mirror tvrdi da ga ja njegova nezasitna požuda umalo koštala glave.

Za Mirror je neimenovani izvor ispričao da je prije mnogo godina, dok još nije upoznao sadašnju suprugu Stacey, s kojom ima dvoje djece od osam i pet godina, Giggs svom tri godine mlađem bratu Rhodriju tajno preoteo djevojku i odveo je u krevet, zbog čega je ovaj poludio. Rhodri je navodno uzeo u ruke čekić i njim krenuo prema Ryanu.

Bio je izgubio razum. Situacija se od tada primirila, ali je u tom trenutku sve moglo završiti zaista ružno i tragično“, ispričao je izvor za Mirror.

Situacija podsjeća na najnoviji skandal koji je izašao na vidjelo britanske javnosti: slavnog veterana Manchester Uniteda, koji je godinama gradio imidž savršenog porodičnog čovjeka, Rhodri je optužio za izdaju nakon što mu je supruga Natasha priznala – što je kasnije uradila i u javnoj izjavi za medije – da ga dugih osam godina vara s Ryanom.

Trenutno devastirani Rhodri, piše također Mirror, proveo je 2002. godine devet mjeseci u zatvoru nakon što je muškarca u jednom mančesterskom noćnom klubu napao pivskom flašom.

Također Daily Mirror otkriva da je iste godine Giggs pokušao zavesti majku tadašnje snahe Natashe, danas 49-godišnjakinju.

Sve je po zlu za Velšanina krenulo nakon što je postalo očigledno da je prevario suprugu s bivšom velškom misicom, 29-godišnjom Imogen Thomas. Dogodilo se to krajem maja, neposredno prije finalne utakmice Lige prvaka, kada je sud odbio Giggsov zahtjev za zabranom objavljivanja fotografija koje su dokazivale njegovu bračnu nevjeru.

Engleski mediji pišu da se Giggs s porodicom povukao na odmor u daleku egzotičnu državicu kako bi se sakrio od skandala. Svoj brak će, kako stvari stoje, svejedno teško spasiti.

Jednako teško će spasiti i imidž sportskog i javnog idola, a time i vrijedne sponzorske ugovore koje ima.

Ostaje za vidjeti kako će se sve odraziti na nastavak njegove fudbalske karijere.

 

Informer.ba