BiH Izdvojeno Vijesti

Glavaš prebačen u mostarski zatvor

Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru Branimir Glavaš, koji u BiH služi kaznu za ratne zločine počinjene u Osijeku 1991. godine, stigao je danas poslije podne u mostarski zatvor, potvrdio je direktor ove ustanove Romeo Zelenika.

Glavaš je u Mostar prebačen iz zeničkog zatvora na osobni zahtjev, a zahtjev je odobrilo Ministarstvo pravde BiH. Glavaš je premještaj zatražio zbog straha za svoju sigurnost.

U mostarskom zatvoru Glavaš će biti smješten u posebnom, zatvorenom dijelu zatvora, gdje kazne služe osobe koje su počinile teže zločine.

Podsjećamo, Glavaš je nakon izricanja pravomoćne presude Suda BiH u prosincu prošle godine, koji je potvrdio presudu koja mu je izrečena u Hrvatskoj, počeo služiti kaznu u zeničkom zatvoru.

On je u maju 2009. proglašen krivim za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, no zahvaljujući međudržavnom sporazumu između RH i BiH potvrđena mu je presuda i poslan je na izdržavanje kazne.

U Mostaru bi trebao odslužiti preostalih šest godina zatvorske kazne.

 

Fena/Informer.ba