BiH Udarno Vijesti

Glavaš pušten iz zatvora kako bi proslavio rođendan

Branimir Glavaš, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad Srbima, pušten je iz zatvora u Mostaru kako bi mogao da proslavi rođendan, piše zagrebački “Večernji list”.

Glavaš, koji služi kaznu za ratni zločin u KPZ u Mostaru, pušten je na privremenu slobodu prošlog vikenda i, kako se navodi, vrijeme na slobodi proveo je u mjestu svojih roditelja, Drinovcima u opštini Grude, gdje je svojevremeno sagradio luksuznu kuću.

“Uzoran je zatvorenik i zadovoljio je sve uslove da ga pustimo na dvodnevnu slobodu. Tokom godine svi imaju pravo na nedjelju dana dopusta”, rekao je listu Tahir Đulić, zamjenik načelnika zatvora.

U Drinovcima je Glavaša, kako navodi list, osim rodbine dočekao vrh Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSB) i četrdesetak bliskih prijatelja, koji su mu priredili veliku proslavu povodom 55. rođendana.

Iako je Glavaš naredio da se proslava, koja je navodno bila prilično vesela, ne pominje, informacija je, ipak, procurila u javnost.

“Njegovi prijatelji iz Osijeka došli su u Drinovce autobusom. Malo su se zadržali kod kuće, a onda su otišli na večeru u Tihaljinu. Nakon proslave, neki su ostali da spavaju u Drinovcima, dok su neki spavali u obližnjim motelima u Grudama”, rekli su mještani.

Glavaš je 2010. godine osuđen na osam godina zatvora za ratni zločin počinjen protiv srpskog stanovništva u Osijeku.

 

Srna/Informer.ba