Izdvojeno Region Video Vijesti

VIDEO: Privođenje Gorana Hadžića! Prilikom hapšenja imao lažni identitet i bio naoružan

Srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je haški optuženik Goran Hadžić uhapšen jutros u šumi kod sela Krušedol na obroncima Fruške gore, da je bio teško prepoznatljiv i imao je lažni identitet.

On je saopštio da je sa Hadžićem priveden i jatak sa kojim je trebalo da se sastane zbog novca.

Vukčević je na konferenciji za novinare rekao da je Hadžić bio u kontaktu sa nekoliko osoba i da je BIA imala informaciju da treba da se sretne sa osobom koja će mu dati novac.

On je rekao da je Hadžić imao brkove i bradu od tri dana, da je nosio pištolj, ali nije pružao otpor.

Prema njegovim riječima, neki Hadžićevi prijatelji su mu posredstvom medija slali poruke da se sprema hapšenje.

Pomenuti sastanak sa kontaktom bio je pomjeren za 24 sata, jer su u medijima u ponedeljak i utorak objavljene špekulacije o hapšenju“, rekao je on.

Tada smo ga čekali, ali je odustao od sastanka i provjeravamo ko je pustio glasine o hapšenju“, rekao je Vukčević.

Srbijanski tužilac je istakao da se provjeravaju i navodi da je Hadžić imao kontakte sa pojedinim sveštenicima u tom rejonu.

Vukčević je rekao da je Hadžić tokom sedmogodišnjeg bjekstva bio veoma nepovjerljiv i da je bio u kontaktu sa svega nekoliko ljudi, od kojih je jedan uhapšen zajedno sa njim.

Do `prodora` u potrazi za Hadžićem došlo je nakon saznanja Akcionog tima da bjegunac želi da proda sliku čuvenog italijanskog umjetnika Amadea Modiljanija pošto je ostao bez novca za skrivanje“, rekao je Vukčević.

Hadžićevi prijatelji su puštali dezinformacije u javnosti i napadali su institucije koje sprovode akcioni plan. Željeli su da mu pošalju poruku da se skloni iz zemlje, ali je to spriječeno u saradnji sa stranim službama“, rekao je Vukčević.

 

Srna/Informer.ba