Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Goražde: Graničar ubio ženu zbog majice

Fahrudin Perla (46), pripadnik Granične policije BiH, ubio je hicima iz službenog pištolja suprugu Mirsadu (35).

Dogodilo se to u srijedu, oko 22 sata, u porodičnoj kući supružnika, u goraždanskom naselju Baćci, da bi nedugo zatim osumnjičeni za ubistvo telefonom pozvao prijatelja i obavijestio ga o ovom stravičnom činu.

Kada je policija došla na mjesto gdje su odjeknuli pucnji koji su bili fatalni po jadnu ženu, Mirsada je još davala znakove života. Njeno srce, međutim, nije izdržalo i od šest metaka ispaljenih u grudni koš i leđa, preminula je u Domu zdravlja Goražde.

Dok se borila za život, njen muž je priveden u pritvorsku jedinicu goraždanske policije.

Komšije i građani Goražda su u šoku, jer niko nije mogao ni da zamisli da će se dogoditi ova tragedija, iza koje se najvjerovatnije kriju višegodišnji bračni problemi. Međutim, kap koja je prelila čašu ne vuče korijene iz prošlosti, već je zapravo, bila bezazlena. Tako je bar kantonalnom tužiocu Lazaru Drašku ispričao osumnjičeni za ubistvo.

“Fahrudin je izjavio kako je neposredno prije ubistva od supruge zatražio majicu da obuče. Onda je ona nešto opsovala i rekla mu da nađe sam. U tom momentu on je uzeo pištolj i ubio je”, kazao je Draško, dodajući da je, prema tvrdnjama svjedoka, to bio samo povod.

Naime, komšije tvrde da brak supružnika Perla godinama nije funkcionisao kako treba.

“Postojala je jedna duboka netrpeljivost u braku duže vrijeme, a čak je i Centar za socijalni rad tražio od njih da srede te odnose, ali su oni, izgleda, u braku bili samo zbog djece”, dodao je Draško.

Supružnici Perla imaju dvoje maloljetnih nasljednika i svi se nadaju da će, kako bi sa što manjim posljedicama prebrodili šok, neko vrijeme o njima brinuti šira porodica. Susjedi supružnika Perla su gotovo zanijemili, ali nisu krili da je njihov bračni put bio protkan problemima, koji su se nerijetko pretvarali u svađe i teške riječi.

“Ja sam tragične noći bio tu u blizini i vidjelo se svjetlo. Baš smo komentarisali da čovjek stalno hodao tamo-ovamo, to je bilo primjetno. Poslije toga sam čuo pucnje. Nisam ni slutio šta se desilo dok nisu stigla Hitna pomoć i policija. On je pozvao kolegu što radi s njim u Graničnoj policiji i rekao mu da je ubio ženu. Čovjek nije znao šta da uradi, bio je u šoku, ali, eto, pozvao je policiju“, kazao je jedan od komšija.

Behudin Bujak, prvi susjed supružnika Perla, ističe da je kod njih bio u gostima i da je situacija bila uobičajena.

“Ma, tu tragičnu veče je bila i moja žena, čestitali smo Bajram, šalili se, on je bio miran“, tvrdi Bujak.

Dok se komšije u bolu pitaju zašto je ovo moralo da se desi, očekuje se i istraga o ovoj porodičnoj tragediji.

Dio je već završen, odnosno, obavljena je obdukcija tijela ubijene Mirsade, ali i završen alko-test Fahrudina. On je pokazao da Fahrudin, kada je pucao, nije imao alkohola u krvi.

 

Nezavisne/Informer.ba