BiH Udarno Vijesti

Goražde: Sindikati budžetskih korisnika pred zgradom Vlade BPK-a

Koordinacija sindikata budžetskih korisnika Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) jutros je organizirala protestno okupljanje svojih članova ispred zgrade kantonalne vlade. 

Okupljanje je upriličeno u vrijeme početka zasjedanja kantonalne skupštine na čijem dnevnom redu, uprkos insistiranju Sindikata da se upute u parlamenatrnu proceduru, nije bilo prijedloga Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti te policijskih službenika BPK-a.

„Na ovaj korak odlučili smo se zbog izostanka volje zakonodavne i izvršne vlasti da usvoje zakonske propise kojim bi se primanja policajaca i uposlenih u organima uprave BPK-a izjednačila s primanjima naših kolega u drugim dijelovima FBiH, a također želimo i vlast na federalnom nivou podsjetiti na obaveze prema ovom kantonu“, kazao je Amir Dedović, predsjednik Koordinacije sindikata budžetskih korisnika BPK-a.

Po njegovim riječima, Koorinacija će pratiti poteze izvršne i zakonodavne vlasti BPK-a u smislu ispunjenja sindikalnih zahtjeva i na temelju toga poduzeti sve zakonom dozvoljene mjere.

Fena/Informer.ba