Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Goražde: Spriječeno samoubistvo na Mostu Alije Izetbegovića: Juso spasio život Milanu

Prelazio sam s lijeve obale i u jednom trenutku čuo sam povike prolaznika: “Pazi, pazi!” Trgnuo sam se i ugledao čovjeka kako skače preko ograde mosta.

Opće beznađe u kojem se nalazi država i sve teža ekonomska situacija uz posljedice rata i rada političara koji još žive u devedesetim godinama prošlog stoljeća, inicijalna su kapisla mnogima da učine ono što u normalnoj zemlji ne bi uradili.

Gradio kuću

Rijetke su situacije u kojima takve priče imaju sretan kraj, ali jednu od takvih zabilježili smo jučer na Mostu Alije Izetbegovića u Goraždu.

Dok je išao preko mosta, Juso Trgo nije bio svjestan da će, u danu kada je planirao nastavak gradnje svoje kuće na Prljazi iznad Goražda, spasiti jedan ljudski život.

Prelazio sam s lijeve obale i u jednom trenutku čuo sam povike prolaznika: “Pazi, pazi!” Trgnuo sam se i ugledao čovjeka kako skače preko ograde mosta. Stigao sam ga uhvatiti za nogu, već je bio krenuo dolje. Zgrabio sam ga za nogu, pa za jaknu i izvukao ga nazad. Trenuci su odlučivali. Otimao se, ali sam mu zavrnuo ruku i vodio ga preko mosta dok policija nije došla – kaže Trgo.

Najavio skok

Kasnije je saznao da se radi o Milanu Kovačiću, Goraždaninu koji je cijeli rat proveo sa svojim sugrađanima.

Ovaj penzioner, tvrde svjedoci, ranije se žalio da ga muče ružni snovi, a skok s mosta najavio je nekoliko minuta prije nego što će to uraditi. Uz pomoć policijske patrole Kovačiću je u Urgentnom centru Kantonalne bolnice pružena ljekarska pomoć, a Juso Trgo vratio se među radnike koji grade njegovu kuću.

 

Avaz/Informer.ba