Crna hronika Udarno Vijesti

Goražde: Sulejman Hendo iz karabina pucao sebi u srce

U svom stanu u ulici Maršala Tita 23 u Goraždu samoubistvo je izvršio Sulejmen Hendo (74). Tijelo je pronašla Sulejmenova kćerka Ibrimša, nakon čega su se pred stanom u potkrovlju zgrade pojavili i njegova braća i rodbina.

Teško je znati šta bi mogao biti motiv, ali, najvjerovatnije, godine, bolest i starost. Ostao je bez žene Aiše, koja je umrla. Sin Džemail poginuo mu je za vrijeme rata. S kćerkom je tu živio, a ona je radila. Od bolesti je dosta oslabio, a tu su i godine i živci, tako da je, vjerovatno, to i utjecalo da je riješio sebi prekratiti život” – kazao nam je Sulejmenov polubrat Safet Hendo.

Kako saznajemo, samoubistvo je isplanirano te izvršeno iz lovačke puške karabin pomoću drvene letve s ekserom kojim je povučen obarač, nakon što je cijev oružja usmjerena u predio srca. Piše Dnevni avaz.

Sulejmen je, naime, bio dugogodišnji lovac, a rodbina nam je prepričavala doživljaje poput onog kada je u susretu s medvjedom zadobio povrede, ali ga je ipak uspio usmrtiti nožem. Tugu zbog načina na koji je otišao tihi komšija, kojeg su sretali sa štapom u ruci i francuskom kapom na glavi, nisu krili ni stanari susjednih zgrada.

Informer.ba