Region Udarno Vijesti

Gorski Kotar pod snijegom

Snijeg, koji od jutros pada u Hrvatskoj u Gorskom Kotaru, premašio je 20 centimetara i na većini puteva obavezna je zimska oprema, a meteorolozi za naredna tri dana najavljuju povremene padavine i sve hladnije vrijeme.

Na putevima u Gorskom Kotaru, riječkom zaleđu i u Lici obavezna je zimska oprema za sva vozila, osim za kamione sa prikolicom i šlepere za koje je zabranjen saobraćaj, javili su hrvatski mediji.

Zbog jake bure na Krčkom mostu zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, motocikle i vozila sa kamp prikolicama, a Jadranskom magistralom od Bakra do Svete Marije Magdalene na snazi je dodatna zabrana za dostavna i vozila sa natkrivenim teretnim prostorom.

Hrvatski meteorolozi javljaju da od danas počinje promjena vremena, odnosno pad temperature koje će se sutra i u nedjelju u kopnenom dijelu spustiti do nule, a u ponedjeljak i ispod nule.

Osim hladnog vremena, za naredna tri dana meteorolozi najavljuju povremenu susnježicu i snijeg, koji će najviše padati u višim krajevima. Djelimično razvedravanje očekuje se u ponedjeljak.

 

Srna/Informer.ba