Region Vijesti

Gostima Exita naplaćuju račune do deset puta skuplje

Exit festival mnogi Novosađani, prvenstveno ugostitelji i taksisti, jedva čekaju, ali ne zbog zabave, već zbog prilike da dodatno zarade. Iskusniji konobari se usude da piće koje inače košta oko sto dinara naplate bar 50 posto skuplje, a taksisti vožnju naplaćuju po 10 eura za destinaciju koja inače košta do 200 dinara. Sobe u hotelima i hostelima posjetioci festivala rezervisali su još prije tri mjeseca, iako su cijene tokom trajanja festivala dvaput veće.

Kafići i restorani u centru grada poslijednjih dana proširuju bašte jer očekuju veći broj gostiju, odnosno posjetilaca Exit festivala.

Iako se na svakom stolu može naći cijenovnik s istaknutim cijenama pića i hrane, iskusniji konobari uvjek nađu načina kako da strancima naplate veći račun od onog koji su stvarno napravili. Često i sami vlasnici lokala konobarima daju zeleno svetlo za to da regularnu cijenu piću povećaju bar za 50 posto.
Sjedeli smo u bašti u Ulici Modene. Konobar je vidjeo da imamo sa sobom putne torbe i vijerovatno je pretpostavio da smo došli na Exit. Djevojka i ja smo popili po kafu i po kiselu vodu, a konobar nam je to naplatio 967 dinara“, kaže Vukašin Vuković, napominjući da konobar nije donio fiskalni račun i da je platio traženu sumu, jer nije pred djevojkom želio da pravi scenu.

 

Blic/Informer.ba