Svijet Udarno Vijesti

Gotovo oslijepila od sumnjive votke

21-godišnja Britanka kupila je bocu jeftine votke u prodavaonici alkoholnih pića pri čemu ju je zaposlenik upozorio rekavši kako bi od toga mogla oslijepiti. Shvativši to kao šalu, otišla je kući s bocom sumnjive votke.

Već je sljedeće jutro Lauren Platts shvatila kako u upozorenju nije bilo ni grama šale. Probudila se s mučninom, užasnom migrenom i zamagljenim vidom, piše Daily Mail.

Lauren se boji da je popila industrijski alkohol koji je u prodavaonici stajao s naljepnicom votke, te da je njezin vid uništen zauvijek. Dva mjeseca nakon što je popila sumnjivu votku vid joj je i dalje zamagljen, a često se dogodi da izgubi periferni vid.

Ova studentica kupila je bocu votke u lokalnoj trgovini u studenom prošle godine. ‘Trgovac mi je dao bocu i pritom rekao kako bih od ovoga mogla oslijepiti. Tada sam se nasmijala, ali sada mi uopće nije do smijeha‘, kaže Lauren.

Popila je otprilike trećinu votke u boci pomiješanu s limunadom prije izlaska tu večer. ‘Iduće jutro sam se probudila s najgorom migrenom u životu i mučninom. Nisam mogla izaći iz kreveta dva dana’, rekla je studentica.

Britanska policija vodi veliku borbu kako bi spriječila prodaju ‘krivotvorenog’ alkohola. Pod tim pojmom se misli na industrijski alkohol koji je često ljubičaste boje kojem je dodan izbjeljivač kako bi izgledao kao votka. Sadrži goleme količine metanola koji može uzrokovati mučninu, vrtoglavicu, respiratorne poteškoće i konačno sljepoću.

Ovaj trend je u Velikoj Britaniji uzeo maha zbog povećane potražnje za jeftinim alkoholnim pićima posebno u sveučilišnim gradovima. Liječnici tvrde kako se sve više ljudi javlja u bolnice sa sličnim simptomima kao i mlada Lauren, prenosi Dnevnik.hr.

Informer.ba