BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Gradimir Gojer: Sve građane Sarajeva treba vakcinisati protiv bjesnila

Sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva obilježilio je burno reagovanje vijećnika Gradimira Gojera.

Gojer je posebno kritizirao program obilježavanja 6. aprila, Dana Grada Sarajeva, te sufinansiranje festivala Sarajevska zima. Njegove primjedbe najprije su se odnosile na neuvrštavanje predstave “Gazi Husrev-beg” u programe ovih manifestacija.

”Ovo je sektaški odnos prema Džemaludinu Latiću i meni. Na Sarajevskoj zimi gostuju nižerazredne predstave iz inozemstva, koje su hrpa budalaština, jer selektoru programa ne odgovara Gazi Husrev-beg, koji je bio najveći darovalac Sarajeva. Koliko god Grad izdvoji novca, previše je, jer ima veliki broj amaterskih trupa i nekvalitetnih sadržaja” – kazao je Gojer, nakon čega je ova predstava predložena u program obilježavanja 6. aprila.

Gradonačelnik Alija Behmen negirao je da je riječ o bilo kakvom sektaškom odnosu, dok je vijećnik Mirsad Šabaredžović predložio da se uradi analiza je li opravdano svake godine dati 100.000 KM za ovaj festival.

Na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, vijećnik Gradimir Gojer je, između ostalog, tražio i da se građani glavnog grada BiH vakcinišu protiv bjesnila “s obzirom na to da se kroz grad ne može proći od pasa lutalica”.

”Ulica Ferhadija je postala prva europska kafilerija. Pojedinci iz koalicijske vlasti koktele plaćaju po 50 ili 80.000 KM, umjesto da naprave jedan azil” – kazao je Gojer, koji je i potpredsjednik Stranke za BiH.

Njegov prijedlog nije prihvaćen.

Gojer je zatražio da se pokrene sudski proces protiv svih koji su granatirali grad, jer se sve više osporava činjenica da se radilo o agresiji.

”Još mi niko nije odgovorio ni zašto je izvršena premetačina mog stana. Riječ je o političkom pretresu i osveti koalicije SDP – SDA, a premijer KS (Fikret Musić) naredio mi je da ne smijem konkurirati za direktora Narodnog pozorišta” – kazao je u bučnom izlaganju Gojer.

Informer.ba