BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Gradiška: Komšiji metalnom šipkom slomila ruku, nakon što joj je navodno ponudio 20 KM za seks

Sedamnaestogodišnja Draginja Vojnović iz Laminaca Dubrave kod Gradiške polomila je metalnom šipkom ruku prvom komšiji Zoranu Đuriću (40).

Sukob je izbio u ponedjeljak naveče oko 20 sati, kada je Đurić, navodno, kosio travu u dvorištu, a potom je palio. Povrijeđeni Đurić, kako piše Dnevni avaz, živi sam u kući.

Ničim ih nisam izazvao. Kosio sam travu i počeo paliti, a one su galamile na mene i počele me gađati kamenjem. Rekao sam im da to ne rade i pošao prema njima, a onda me je Draginja željeznom cijevi jako udarila u lakat, slomivši mi kost. Evo, nosim gips i morat ću na operaciju. Ne znam kako ću preživjeti, jer sam radio na dnevnice, a sada ću tri mjeseca morati mirovati” – kazao je Đurić.

Draginja, njena godinu mlađa sestra Persa i majka Gordana tvrde da ih je Đurić neprestano provocirao.

Mojim maloljetnim kćerkama nudio je 20 maraka da spavaju s njim, sram ga bilo” – kazala je Gordana.

Draginja je, inače, učenica drugog razreda srednje škole i kaže da nije mogla dozvoliti da joj komšija Zoran vrijeđa sestru i roditelje.

Govorio vulgarnosti

Stalno mi je psovao oca i majku i govorio mi vulgarnosti. Često je po dvorištu hodao u gaćama, pa čak i potpuno go. Pa zar nema respekta prema maloljetnicama? Pokazala sam mu kako se prolazi kad udari na srednjoškolku” – kazala je Draginja “Avazu”.
U svemu je podržava sestra Persa, koja kaže da nikada nikome neće dozvoliti da ih vrijeđa i ponižava.

Mirno živimo svoj život i nikome ne damo da nas maltretira. Zar ga nije sramota da krene prema nama, a otac nam može biti”? – kazala je Persa.

Vojnovići su tokom rata u Lamince Dubrave došli iz Slavonije. Od Đurićeve sestre kupili su plac, gdje su sagradili porodičnu kuću. Otac i muž radi privremeno u Austriji.

Uviđaj o ovom događaju obavila Kriminalistička policija iz Gradiške.

dnevniavaz/Informer.ba