Crna hronika Udarno Vijesti

Gradiška: Majka zlostavlja kćerkicu i tjera je da posmatra njene orgije

Kod njene majke dnevno zna da se smijeni nekoliko mušterija, a čak se dešava da u isto vrijeme dođu dvojica. Djevojčica je ili prisiljena da gleda te orgije, ili je istjeraju napolje.

Blago retardirana 13-godišnja devojčica iz Gradiške svakodnevno preživljava traume zbog majčinog raspusnog života, a prije nekoliko mjeseci jedan majčin „prijatelj” čak je pokušao da je siluje, tvrde njene komšije, piše srbijanski Press

One kažu da je ponašanje D. P. (37) postalo nepodnošljivo, što je rezultiralo katastrofalnim zanemarivanjem djeteta, kao i da Centar za socijalni rad hitno treba da se pozabavi ovim slučajem i dijete spase iz takve sredine.

Kod njene majke dnevno zna da se smijeni nekoliko mušterija, a čak se dešava da u isto vrijeme dođu dvojica. Djevojčica je ili prisiljena da gleda te orgije, ili je istjeraju napolje. Ona tada šeta ulicama i moli da joj neko nešto da da pojede. Jednom je plačući istrčala iz kuće vičući: „Neće me više dirati mamin čiko!” “Zaista je žalosno gledati dijete koje luta dok se majka „druži” s nekim od svojih „prijatelja”, u kući u kojoj već nekoliko godina žive kao podstanari. Pošto je djevojčica labilna, ko zna kakve će posljedice imati zbog situacije u kojoj živi” kaže jedna komšinica, prenosi Press.

Ona dodaje da su stanari okolnih kuća još u aprilu obavjestili Centar za socijalni rad ne bi li pomogao djevojčici, ali još niko nije reagovao.

– Samo mesec dana kasnije desio se pokušaj silovanja. Nije nam jasno kakva tragedija treba da se dogodi da bi se neko pozabavio sudbinom nedužnog djeteta – pričaju komšije.

S druge strane, majka D. P. tvrdi da priča komšija nije tačna i da ona vodi računa o svojoj kćerki.

Tačno je da je moje djete u maju preživjelo pokušaj silovanja, ali ja za to nisam kriva! Tog dana došla je u kafić gdje radim. Kada je trebalo da pođe kući, zamolila sam jednog gosta da je poveze, da ne ide pješke. Međutim, on je tokom vožnje pokušao da je siluje, zbog čega se ona, kad je došla kući, onesvijestila. Poslije je ispričala da je nasilnik jednom rukom držao volan, a drugu joj zavukao u gaćice. Ona je tada počela da vrišti, pa je on odustao” – priča majka.

Ona dodaje da su sve ostale tvrdnje komšija neistinite, da nikog sumnjivog ne dovodi kući i da ne zapostavlja djete.

U Centru za socijalni rad nisu htjeli da komentarišu pomenute navode, uz objašnjenje da bez saglasnosti direktora „ne mogu da daju nikakve informacije“.

 

Press/Informer.ba