BiH Udarno Vijesti

Gradonačelnik Mostara uveo radnu obavezu

Komandant Štaba Civilne zaštite i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uveo je danas radnu obavezu i izdao više naredbi za sve zaposlene u gradskoj upravi i javnim ustanova, kako bi se što prije normalizovalo stanje u ovom gradu izazvano snježnim padavinama.

Bešlić je rekao novinarima da su prioritet očišćene putne komunikacije  prema bolnicama i institucijama od vitalnog značaja za grad, kao uredno snabdijevanje električnom energijom i osnovnim životnim namirnicama.

U naredbi sa današnje sjednice Štaba Civilne zaštite naglašeno je da su muškarci zaposleni u Gradskoj upravi i javnim ustanovama obavezni da se jave na svoja radna mjesta kako bi bili angažovani na čišćenju ulaza u objekte neophodne za zaštitu ljudi i imovine.

Naloženo je i odvoženje snijega na zelene površine, igrališta ili u rijeke Neretvu i Radobolju. U naredbi se navodi da je potrebno ažurirati popis mašina koje rade na čišćenju ulica, dionice koje održavaju, kao i brojeve mobilnih telefona osoba koje rade za mašinama.

Bešlić je naredio i da sve inspekcijske službe moraju izaći na teren, napraviti popis očišćenih ulica i napisati kazne onima koji ne čiste svoje ulaze i pristupe objektima.

U Mostaru je u subotu proglašeno stanje elementrane nepogode, a kantonalna Vlada juče je odlučila da ponedjeljak i utorak budu neradni dani, te donijela odluku o zabrani saobraćaja.

 

Srna/Informer.ba