Region Udarno Vijesti

Gradska uprava Grada Makarske: Gosti iz BiH su tradicija makarskog turizma

Povodom šovinističkog teksta o bh. turistima, reagirala je i Gradska uprava Grada Makarska. U pismu koji je stiglo na mail web-portala “Dnevnog avaza”, a koji je potpisan u Uredu gradonačelnika, piše:

S obzirom na veliku medijsku pozornost koju je izazvao članak u glasilu Grada Makarske Makarsko primorje: Gosti koji su višak, autora Ive Ćurkovića, ovim putem javnosti želimo proslijediti službeni stav Gradske uprave, a to je da su svi gosti dobrodošli u Makarsku“.

Iako se radi o gradskom glasilu, Grad Makarska ne utječe na uređivačku politiku Makarskog primorja te se u slučaju ovog članka nikako ne radi o službenom stavu Gradske uprave kako su prenijeli brojni mediji. Članak, kao i napis na naslovnici Makarskog primorja, isključivo je stav autora članka, izvršnog urednika Ive Ćurkovića, kojega u jakoj mjeri osuđujemo.

Gosti iz Bosne i Hercegovine oduvijek su bili tradicija makarskog turizma, najvjerniji i uvijek dobrodošli u našem gradu, Makarska im je oduvijek bila dobar domaćin, a tako će biti i ubuduće“.Prenosi Dnevni avaz.

Informer.ba