BiH Vijesti

Granična policija: Pet službenika zarobljeno na kontrolnoj tački Borje

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine smanjena je frekvencija prometa osoba i vozila od četiri do pet puta više u odnosu na period prije snježnih padavina.

Za saobraćaj su trenutno zatvoreni međunarodni GP Vitina i aerodrom Mostar.

„Pokušavamo dopremiti hranu ili evakuirati četiri naša policijska službenika i jednog pripadnika za indirektno oporezivanje koji se nalaze na kontrolnoj tački Borje, 40 kilometara od Foče prema Pljevljima, ali evakuaciju sprječava izuzetno gusta magla i novi snježni nanosi u tom području“, rekla je za Fenu Sanela Dujković glasnogovornica  GPBiH.

Ono što je dobra vijest, rekla je Dujković, sinoć je pročišćen put do međunarodnog GP Hum, gdje su tri policijska službenika Granične policije i jedan pripadnik Uprave za indirektno oporezivanje boravili na smjeni od 3. februara i koji su bili bez hrane.

Više graničnih prijelaza je zatvoreno za saobraćaj, Radež-Vukov klanac u nadležnosti Jedinice granične policije (JGP) Neum, granični prijelaz Kaldrma JGP Strmica, granični prijelaz Šćepan polje u nadležnosti JGP Hum i granični prijelaz za pogranični promet Drinovci u nadležnosti JGP Gorica.

Na graničnim prijelazima Doljani i Deleuša obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, a granični prijelazi Uvac i Vardište su prohodni, ali slabo očišćeni.

Uslijed snježnih padavina na svim kopnenim graničnim prijelazima saobraća se otežano, a nadležne zimske službe su na terenu nastojeći da uspostave njegovo normalno odvijanje.

Aerodrom Sarajevo je u funkciji, ali je otkazan veći broj letova, dok na aerodromima Banja Luka i Tuzla nema letova.

 

Fena/Informer.ba