Crna hronika Udarno Vijesti

Granična policija spriječila krijumčarenje više od 16 kilograma skanka

Pripadnici Granične policije BiH u oerativnoj akcij “Mač” spriječili su noćas krijumčarenje više od 16 kilograma opojne droge skank, stoji u saopćenju iz te policije.  

Naime, 8 kilograma i 386 grama droge skank otkriveno je u putničkom vozilu “renault” registracijskih oznaka Republike Srbije. U trenutku kontrole vozilom je upravljao R. A., državljanin Republike Srbije.

O događaju su obavješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH, po čijim su naredbama pretreseni osobe i vozilo. Prilikom pretresa vozila, ispod haube u posebno napravljenom namjenskom skrovištu nađeno je 15 presovanih paketa skanka, oblijepljenih folijom.

U nastavku akcije, u jutarnjim satima, pretresene su dvije kuće i pomoćni objekti u vlasništvu V. B. i V. K., državljana BiH na području Velike Kladuše, u kojima je nađeno sedam kilograma i 708 grama opojne droge skank te veći broj telefonskih aparata i SIM kartica, oružje i municija.

R. A., V. B. i V. K. lišeni su slobode, a u vezi s ovim događajem slobode je lišen i B. I., državljanin Republike Srbije.

Droga, ukupne težine 16, 094 kilograma i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti i u toku je istraga, navodi se u priopćenj iz granične službe BiH.

Fena/Informer.ba