BiH Udarno Vijesti

GRAS najavio izmjene u gradskom saobraćaju

Na osnovu Rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, radi izvođenja radova na izgradnji kružnog toka u ulici Lukavička cesta (X Transvezala) na raskrsnici sa G Transvezalom, od 5. do 25. oktobra 2011. godine u vremenu od 00.00 do 24.00 sati, doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza, saopćio je KJKP GRAS.

Do izmjena će doći u odvijanju javnog gradskog prevoza i to: autobuska linija broj 31e Dobrinja – Vijećnica će saobraćati ustaljenom trasom do raskrsnice sa Lukavičkom cestom, te će skretanjem desno nastavljati kretanje trolejbuskom trasom do okretnice Dobrinja i obrnuto.

Autobuska linija broj 31 Nedžarići – Dobrinja u povratku iz smjera Dobrinje će saobraćati trolejbuskom trasom do raskrsnice sa Lukavičkom cestom, te dalje nastavlja saobraćati ustaljenom trasom.

Na trolejbuskim linijama 103,107 i 108, može doći do kratkotrajnih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta i nemogućnosti poštivanja reda vožnje zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka, saopćila je Služba za odnose s javnošću GRAS-a.

 

Onasa/Informer.ba