Svijet Udarno Vijesti

Gueant: Nemamo kontakta sa Merahom, možda nije živ

Francuski ministar unutrašnjih poslova Claude Gueant izjavio je da nije sigurno da je osumnjičeni za ubistva u Toulouseu i Montaubanu, koji je pod opsadom u svom stanu, još živ jer policija od sinoć od 22.45 sati nije imala kontakt sa njim.

“Mohammed Merah, koji je tokom jučerašnjeg dana pregovarao sa policijom uz obećanje da će se predati a potom se predomislio i rekao da želi da umre s oružjem”, izjavio je ministar za radio RTL.

Gueant je rekao da im je bitno da se on preda kako bi bio priveden pravdi da bi se saznali njegovi motivi i ko su pomagači ako ih je imao.

“Nadamo se da je još živ mada je jako čudno da nije reagovao naročito nakon eksplozije od koje su razbijene žaluzine na prozoru stana u kome je osumnjičeni zabarikadiran”, dodao je ministar.

On je dodao da su se čula dva pucnja, ali još ne može da se ustanovi o čemu se radi.

Mohammed Merah, 24-godišnji francuski državljanin alžirskog porijekla, osumnjičen za ubistva sedam osoba u ime Al-Qaide, već više od 30 sati je pod opsadom u zgradi u južnom francuskom gradu Toulouseu.

On je rekao pregovaračima da je ubio tri vojnika prošle sedmice i još četiri osobe ispred škole u Toulouseuu kako bi osvetio smrt palestinske djece i zbog učešća francuske armije u operacijama u Afganistanu.

 

Srna/Informer.ba