Region Udarno Vijesti

Hadžić organizovao svoje hapšenje kako bi pokupio nagradu od milion eura?

Goran Hadžić, zadnji haški bjegunac, prema informacijama koje je objavio  Kurir, sam je organizovao svoje hapšenje kako bi pokupio novčanu nagradu koja je za njim raspisana.

“Iznos od milion eura formalno će preuzeti jedan od njegovih jataka, ali cjelokupnu svotu koristit će on i njegova porodica, kao i druga žena s djetetom. Hadžić je na saslušanju rekao da je imovinsko stanje njega i njegove porodice loše i da je sada siromašniji nego što je bio. Tu treba tražiti razloge za ovakav potez“, tvrdi izvor Kurira.

Bruno Vekarić, zamjenik tužitelja za ratne zločine, ovu informaciju nije mogao potvrditi. Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog odbora za saradnju s Haškim tribunalom također tvrdi da o tome ne zna ništa. Nikakve komentare nije želio davati ni Dušan Ignjatović, šef kabineta srpske vlade za saradnju s Haškim sudom.

Šef kabineta BIA-e Jovan Stojić, pak, tvrdi da Hadžić nije uhapšen na temelju dojave već zahvaljujući operativnom radu sigurnosnih službi. Radoslav Milinković, jedan od Hadžićevih advokata, tvrdi da novac od nagrade još niko nije preuzeo.

 

Informer.ba