Izdvojeno Politika Vijesti

Halid Genjac: SDP i SNSD odgovorni za uspostavljanje vlasti

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac smatra da SDP i SNSD imaju izbornu odgovornost za uspostavljanje vlasti u BiH.

“SDP i SNSD su izborni pobjednici u dva entiteta i oni su zaduženi za uspostavljanje vlasti”
, rekao je Genjac danas novinarima u Sarajevu.

Govoreći o krivici zašto vlast još nije formirana, Genjac je ocijenio da je kriv onaj ko kao izborni pobjednik u taj proces dogovora i nužnog kompromisa ulazi sa isključivim, ekstremističkim zahtjevima.

“U ovom slučaju mislim da SNSD nastupa sa određenim zahtjevima koji od početka onemogućavaju postizanje kompromisa”
, rekao je Genjac.

On je dodao da se ne može uslovljavati nekoj stranci koga će predložiti, ne mogu se uslovljavati neka rješenja koja nisu u skladu sa Ustavom BiH i ne može se nekim personalnim uslovljavanjima BiH dovoditi u poziciju da nema Vijeća ministara.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Da gospodine Genjac i sta sad? Dodik zeli maksimalno cijelu BiH koju bi zvao Mloradovina a minimalno to genocidno ruglo rs, on ne zeli da bude konstruktivan jer on ne postuje zakone i ustav BiH samo hajduciju i KM. Dali ga mozete savladati,kakve imate zakone i instrumete da to rijesite.Za dosadasnju i sadasnju situaciju u BiH ,narod,djecu, drustvenu i privatnu imovinu, mir,napredak… ste odgovorni svi, SDS,SNSD,HDZ,HDZ90,SDA,SDP,SZBIH. Svi ste vi dosada dali svoj doprinos Dodiku da se ponasa kao da je BiH njegova privatna drzava. Sram vas moze biti sviju koji unistavate ljude i njihovu imovinu samo da bi vi dobro zivjeli.Vasa politika se zove pljacka drzave i naroda.