Politika Udarno Vijesti

Hamdija Lipovaća najbolji političar u BiH

Evropski pokret u BiH proglasio je Hamdiju Lipovaču, premijera Unsko – sanskog kantona, za najboljeg političara i priznanje mu je uručeno na Jahorini. U obrazloženju se kaže da je Lipovača kao načelnik Bihaća promijenio i unaprijedio ovaj grad u svakom smislu, potom je kao kantonalni premijer u rekordno kratkom roku ostavio upečatljiv utisak.

Na sve ovo, Lipovača je u svom stilu odgovorio: „Građani BiH jesu za Evropu i Evropsku uniju, ali u EU možemo tek kada uredimo svoju kuću, svoju Bosnu i Hercegovinu“.Bišćanima ni danas nije pravo što je njihov Hamdo otišao na novu, višu funkciju, ali je opet dobro, kako vele, što je načelničku poziciju zauzeo Albin Muslić jer je politiku i posao učio od Lipovače.

Hamdija opet nije ostavio Bihać nego ostaje i dalje u službi ovog grada i kompletnog Unsko-sanskog kantona. Sanjanima, Cazinjanima, Kladušanima, Bužimljanima… najavio je i obećao da će se razvijati kao i Bihać. I svoji koji ga dobro poznaju kažu da se on nikada nije rasipao praznim obećanjima nego se uvijek držao svoje date riječi, ali i druge drži za datu riječ. Tipično krajiški, riječ je važnija od bilo kakvog potpisa.

S druge strane, Hamdija Lipovača se odrekao funkcije državnog poslanika, a to znači i života u Sarajevu. Ostao je da radi u svom Bihaću. A ruku na srce, nije baš puno onih koji bi se odrekli udobne i unosne državne funkcije, piše san.

 

Informer.ba