Crna hronika Udarno Vijesti

Hapšenja dilera u Trebinju i Bileći, na ulicama Dubrovnika policija s dugim cijevima

DubrovnikNet javlja kako na kontrolnoj tački na Dupcu, policajci pod punim naoružanje, s “dugim cijevima”, kontroliraju vozila koja se kreću iz oba smjera. Na cesti stoji znak obaveznog zaustavljanja, te se saobraćaj usporava zbog policijske kontrole

 

Na više lokacija u gradu Dubrovniku nalaze se dobro naoružani specijalci. Dubrovački mediji javljaju kako je u toku policijska akcija, no nemoguće je dobiti o njoj službene informacije, prenosi novinska agencija Patria.

 

Dubrovački dnevnik piše kako nije isključena mogućnost da se radi o međunarodnoj akciji te da se odvija u saradnji s policijom susjednih država, a sve podsjeća na događanja iz 2013. i akciju Gladius u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhapšeno više od 50 osoba.

 

DubrovnikNet javlja kako na kontrolnoj tački na Dupcu, policajci pod punim naoružanje, s “dugim cijevima”, kontroliraju vozila koja se kreću iz oba smjera. Na cesti stoji znak obaveznog zaustavljanja, te se saobraćaj usporava zbog policijske kontrole. Ista je situacija i na Prahivcu u Župi dubrovačkoj.

 

Policija i specijalci bili su ispred kafića Whats Up još od ranih jutarnjih sati. Dolaze informacije i o više pretresa kuća.

 

Andriana Biskup potvrdila je Dubrovačkom dnevniku kako PU dubrovačko-neretvanska provodi akciju i kriminalističko istraživanje u saradnji s USKOK-om.

 

Riječ je o finalizaciji kriminalističkog istraživanja. Zamjenica glasnogovornice ne može davati više informacija s obzirom da se radi o aktivnostima iz oblasti USKOK-a. Neslužbeno se doznaje kako se radi o akciji Gladius 3 te da istraživanjem obuhvaćene osobe zbog preprodaje kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane.

 

Akcija Maska provodi se i na području Trebinja, Bileće, Berkovića. Pripadnici MUP-a RS ove aktivnosti provode u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske.

 

NAP/Informer.ba