Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

Harold Camping: Pogriješio sam u izračunavanju, smak svijeta dogodit će se 21. oktobra

Evangelista Harold Camping izjavio je danas da je pogriješio prilikom izračunavanja datuma Sudnjeg dana i da će se smak svijeta dogoditi 21. oktobra, a ne 21. maja, kao što je ranije tvrdio.

Camping je rekao se tokom vikenda vratio vjerskim spisima i da mu je “sinulo” da će Zemlja biti u Božijoj milosti još pet mjeseci, a da će potom nastati pakao.

On je dodao da se osjeća “užasno” zbog greške, ali da nema finansijski savjet za one koji su potrošili životnu ušteđevinu, vjerujući da je došao kraj svijeta.

Camping je bio predvidio da će se 21. maja pravi vjernici uzdići u raj, dok će gigantski zemljotres uništiti sve koji su ostali na Zemlji. Njegova radijska stanica potrošila je miliona dolara kampanju širenja ovog predviđanja.

Neke Campingove pristalice donirale su čitave životne ušteđevine ili su se odricale imovine sa približavanjem 21. maja. Mnogi su izrazili zaprepaštenje i šokiranost kada je 21. maj prošao bez znakova globalne kataklizme.

“Rugali su mi se, ismijavali me i psovali”
, izjavio je Jeff Hopkins, penzionisani televizijski producent iz Njujorka koji je potrošio dio ušteđevine na reklamiranje Campingovog proročanstva na svom automobilu.

Camping nije viđen u javnosti od subote, 21. maja, a potom se pojavio na radiju, u svojoj emisiji Otvoreni forum i tom prilikom rekao da se osjećao užasno kada je vidio da se proročanstvo nije ostvarilo i da je zatim potražio utočište sa svojom suprugom u jednom motelu.

Na pitanje šta ima da poruči ljudima koji su potrošili sav novac jer su vjerovali da je smak svijeta blizu, Camping je odgovorio: “Upravo smo imali veliku recesiju. Mnogo je ljudi ostalo bez posla, mnogi su izgubili kuće i nekako su svi preživjeli. Mi se ne bavimo poslom davanja finansijskih savjeta.

Camping je zaradio ogromno bogatstvo zahvaljujući svom medijskom carstvu i najavama smaka svijeta.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Click here to post a comment
  • KAKAV BOLESNIK,NJEMU CE NEKO DA VERUJE?!PA STA JE ON?MISLIM DA MU JE BOLJE DA SE UCUTI I PRESTANE DA LUPA KO JE KAKVE GLIPOSTI!!