Svijet Udarno Vijesti

Hillary Clinton u Washingtonu odlikovala Amelu Efendić

Američka državna tajnica Hillary Clinton odlikovala je u Washingtonu Amelu Efendić, šeficu sarajevskog ureda Međunarodnog foruma solidarnosti – Emmaus nagradom “Herojsko djelo za okončanje modernog ropstva”.

Ovo vrijedno priznanje je prvo priznanje takve vrste koje je ikada američka državna tajnica uručila za lični angažman nekoj bh. državljanki i rezultat je dugogodišnjeg rada Amele Efendić u oblasti sprečavanja i zaštite žrtava trgovine ljudima, saopćeno je iz Emmausa.

Za BiH, ovo još jedno zasluženo priznanje za angažman na sprečavanju trgovine ljudima, nakon što je BiH prošle godine svrstana u Grupu 1 izvještaja US State Departmenta o stanju trgovine ljudima u svijetu (US TIP Report).

Amela Efendić je angažirana na aktivnostima sprečavanja trgovine ljudima u BiH preko 10 godina, a kao šef sarajevskog ureda Udruženja Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS),  Efendić rukovodi svim projektima sprečavanja trgovine ljudima i ilegalne migracije, kao i prevencije dječije pornografije i pedofilije koje ovo Udruženje realizira u BiH i regionu.

Fena/Informer.ba