Svijet Udarno Vijesti

Hrvat u švicarskoj bolnici zlostavljao pacijentice pod anestezijom?

Hrvatski bolničar, 45-godišnji V. B., u Univerzitetskoj bolnici u Zurichu zlostavljao je bespomoćne žene pod narkozom, objavili su švicarski mediji.

Nakon što je jedna žena prijavila zlostavljanje policija je stigla na odjel za uho, grlo i nos te hirurgiju lica. 14. septembra uhapsili su Hrvata V. B. i započeli s istragom ne bi li otkrili još žrtava napasnika, piše portal Blick, prenosi Dnevnik.hr

Zamjenik državnog tužitelja Daniel Kloiber objavio je kako su se naknadno javile još neke žene, no u interesu istrage nije želio otkriti više. Rekao je tek kako je istraga utvrdila da su od  januara 2008. do maja 2011. zlostavljane mnoge pacijentice.

Ipak, Blick doznaje kako su u bolnici znali da se nešto događa. ‘Jedna pacijentica je prijavila da se bolničar ‘dirao’ pred njom dok je bila u sobi za oporavak nakon operacije‘, kazao je izvor iz bolnice.

Bolničar je suspendovan na sedam dana i nakon toga se vratio na posao, a slučaj nije prijavljen policiji.

‘U istrazi koja je u toku blisko surađujemo s policijom. Krećemo od pretpostavke da je nevin’, kratko je rekla glasnogovornica bolnice Barbara Beccaro.

V.B. u Zurichu živi sa suprugom i malim djetetom, piše Blick.

 

Informer.ba