Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Hrvatska: Majku i oca držao u svinjcu

Spasilačke ekipe u selu Vrgorac u Hrvatskoj pronašle su stariji bračni par koje je njihov četrdesetogodišnji sin zatvorio u svinjac u vrijeme najgoreg mraza. Prema riječima komšija, oni su u svinjcu bili zatvoreni nekoliko dana okruženi ogromnim snježnim nametima.

Sve je otkriveno kad je ovoj porodici nestalo hrane. Četrdesetogodišnjak je došao do komšija i zatražio da mu daju nešto hrane. Oni su u strahu odmah pozvala Krizni centar kako bi njemu i njegovim roditeljima hitne službe donijele hranu, piše “Slobodna Dalmacija”.

Kad su došli sa hranom i pitali čovjeka gdje su mu roditelji jer su čuli da živi sa njima, on je rekao da nema nikog. Nastavili su da insistiraju na odgovoru. On se tada slomio, zaputio se do prostora gdje drži svinje i otvorio vrata.

Tu je ekipu dočekao prizor iz najmračnijih horor filmova. Ženu su zatekli kako leži u lišću prekrivena jednim ćebetom, dok su oko nje bile razbacane životinjske kosti.

Već duže vrijeme porodica i komšije imaju problema s tim ovim četrdesetogodišnjakom. Kako navode, selom su kružile priče da maltretira roditelje, ali to niko nije provjeravao.

”Mene je napao ispred kuće iz čista mira, a još smo i rođaci. Otišao sam do policije i prijavio to, oni su došli, napravili zapisnik i vjerovatno podnijeli prekršajnu prijavu, ali on je i dalje ostao na slobodi. Nakon toga napao je još jednog čovjeka kamenjem, policija je opet došla, međutim, ništa se nije promijenilo jer on i dalje u selu. Moram da priznam da u ovom trenutku nikome nije svejedno u našem mjestu” – rekao je jedan od komšija.

Muškaraca koji je zaključao roditelje u svinjac, učesnik je rata u Hrvatskoj. Poslije rata je ostao bez posla i psihički je obolio.

 

Informer.ba