Region Udarno Vijesti

Hrvatska: Osuđeni pedofil i silovatelj iz Zadra zatražio hemijsku kastraciju

Osuđeni pedofil iz okolice Zadra prvi je u Hrvatskoj zatražio hemijsku kastraciju, hormonsku terapiju za umanjenje spolnog nagona.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije 38-godišnjak u Gospiću izdržava kaznu od sedam godina zbog silovanja i podvođenja svoje 19-godišnje supruge i njezina tada 15-godišnjeg brata, kojeg je godinu dana vezao, bludničio nad njim i silovao ga, prenose 24sata.hr. Osuđen je 2006. godine, a trenutno je uvjetnom otpustu.

Želim se kastrirati i nastaviti dalje sa svojim životom kad izađem iz zatvora. U mjestu gdje živim sa mnom niko ne želi razgovarati, svi me izbjegavaju, a majke ispred mene sklanjaju djecu. Znam da me prati stigma silovatelja i pedofila koje društvo prezire, a kada bih se kastrirao dokazao bih svima da sam svoju pogrešku platio i da nisam opasan” – poručio je u svom pismu Upravi za zatvorski sustav.

Od njih je zatražio je da mu plate hemijsku kastraciju jer nema novca. Odbili su ga i uputili na psihoterapiju. U decembru, piše Slobodna, izaći će na slobodu.

 

Informer.ba