Region Udarno Vijesti

Hrvatska policija: Antonija Bilić nije prodata u bijelo roblje

Nijedna informacija prikupljena u policijskoj istrazi ne ukazuje na to da je maloljetna Antonija Bilić, koja je nestala prije mjesec dana, oteta kako bi bila prodata u bijelo roblje, tvrdi portparol hrvatske policije Krunoslav Borovec.

S obzirom na prirodu kriminalne prošlosti Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubistvo Bilićeve, i analizu njegovih telefonskih kontakata, u policiji smatraju da je pogrešna teza o trgovini ljudima.

“On /Paravinja/ je evidentirani silovatelj i nikada ranije nije bio dovođen u vezu ni za jedno krivično djelo koje bi bilo u bilo kakvoj vezi s trgovinom ljudima, niti su evidentirani njegovi kontakti s ljudima iz tog dijela kriminalnog miljea“, rekao je Borovec hrvatskim medijima.

Članovi porodice nestale Antonije Bilić su, nezadovoljni praksom da važne informacije saznaju iz medija, zvaničnim putem od Županijskog državnog tužilaštva u Šibeniku zatražili da im ustupi iskaz Paravinje.

U njihovo ime zahtjev je podnio splitski advokat Vinko Ljubičić, koji je najavio da će sudu dostaviti i svoju punomoć, piše “Večernji list”.

Antonijina sestra Ana rekla je da porodica želi “pečatirani iskaz sa suda”, jer žele da znaju šta je Paravinja tačno rekao.

Hrvatski mediji nezvanično prenose da uvid u iskaz neće biti moguć, jer bi sestre Bilić, kao potencijalni svjedoci, na taj način mogle biti u sukobu interesa.

U sklopu potrage za nestalom sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić iz Drniša danas se pretražuje područje oko puta Radučić – Pađane i područje oko dionice od Pađana do Kravlje Drage. Osim toga, nastavlja se s pretragom akumulacionog jezera Brljan.

U potrazi učestvuje više od 130 lica, uglavnom pripadnika policije, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. juna kada se ukrcala u kamion na mostu na Čikoli i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona, Dragan Paravinja, koji je uhapšen krajem juna u Republici Srpskoj rekao je tada policiji da je ubio Antoniju i bacio u rijeku.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je izručenje Paravinje, koji se trenutno nalazi u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu, a određen mu je jednomjesečni pritvor. Paravinja je optužen za silovanje i pokušaj silovanja u Srbiji i u RS.

 

Fena/Informer.ba